Info
 

Miksi New Forest ponit?

Aloitin ratsastamisen 1974 lähistöllä sijaitsevassa Kuurilan Ponitallissa. Birgitta Lönnholtz toi ensimmäiset NF ponit Kuurilaan 1964. Olen sikäli onnellisessa asemassa, että olen nähnyt joitain näitä ensimmäisiä foresteja ja ratsastanutkin niillä. Siitä se varmasti lähti rakkaus tähän rotuun. Ainakin mukavia muistoja niistä ajoista on! Nyt myöhemmin, aloittaessani kasvattamisen olen usein vieraillut rodun alkuperämaassa Englannissa, sekä ulkomailla useiden kasvattajien luona. Vuosien myötä tuttuja on tullut useista eri maista, forestit yhdistää!

Mitä ovat Ellilä Forestit?

Määrällisesti niitä ei ole monia, kaikki uniikkeja kappaleita omistajilleen ja minulle. Niiden kanssa voi mennä näyttelyyn, maastoon tai kilpakentille. Kilttejä, rehtejä poneja, joiden kanssa on ilo työskennellä, humoristisella tavalla pitävät myös Sinut hyvällä tuulella. Rakenteellisesti hyvä new foresti suorittaa, sillä on liikettä ja kestää käyttöä. Lisäksi sukulinjamme ovat erinomaisia, joten jalostuskäytössä ponimme ovat hyviä. Tähän pitää todeta etten ymmärrä kilpailemisesta mitään, ratsastamisesta sitäkään, mutta intohimoni on ponien suvut...

Olen keskittynyt new forest ponijalostukseen vuodesta 1994 lähtien.

Ponien määrä ei ole minulle tärkeä, yksilöt on. Tallini on pieni vain 5 karsinaa, joten joudun tasaisin väliajoin vaikeiden tilanteiden eteen. Jos haluaa tehdä varsoja, joku on myytävä. Viimeksi tällainen vaikea myyntipäätös oli Countess of Rosesin kohdalla, tamma jolla on jalostuksellisesti äärettömän kiinnostava suku. Valintoja pitää tehdä, jotta pääsee eteenpäin. Stackarps Pioneerin valitsin suvun perusteella. Siitä voi sanoa -napakymppi-ja lottovoitto -ostos! Kaikkien lemppari.

Ensimmäinen pakastesiemennyksellä aikaansatu new foresti (AI) englannin ulkopuolella syntyi meillä. Siis todellakin  pienessä Suomessa. Toteutimme projektin yhdessä Riitta Riikosen kanssa. Hänelle syntyi kaksi upeata tammaa tästä oriista, meille tamma Ellilän Countess of Roses ja ori Ellilän Bramble Cocktail. Ellilän Magarena vieraili Ruotsissa ja tämän kesäloman seurauksena syntyi Ellilän Pretty Ballerina. Silloin nämä ratkaisut olivat hieman poikkeavia jalostustyön eteen, mutta myös tuloksellisia. Nythän pakastesiemennys on "tätä päivää". Kiitokset kuuluvat myös hyvälle eläinlääkärille, kengittäjälle sekä Eskolle. Tiimi toimii!  Kaiken lisäksi tähän tarvitsee myös roppakaupalla tuuria..saattaisihan olla että syntyisi 7 orivarsaa peräkkäin..

Nuoret lähtevät perusratsutukseen ammattilaiselle, eli luottoratsastajallemme Anna Kärkkäiselle. Annan kanssa yhteistyö on jatkunut vuosia. Kun ensimmäiset ratsastuskokemukset tehdään ammattilaisten toimesta,
luodaan nuorelle ponille pohja tehdä miellyttävästi töitä lopun ikäänsä!
Anna ratsuttaa ponin ehdoilla, eli kuunnellaan ponin edistymistä ja psyykettä.
Tulokset ovat loistavia ja voin suositella hyvillä mielin hänen palveluitaan!


Yhdistyksen kasvattajakilpailusta 5 kertaa Vuoden Kasvattaja-titteli on tullut meille. Kiitos kaikille, jotka ovat tämän mahdollistaneet näyttämällä kasvattejani eri tilaisuuksissa.

Seuraan kasvattieni elämää mielenkiinnolla joten otathan yhteyttä

0458812 290  tai klemmari1@hotmail.fi

Terveisin

Anne Klemola